haven 1

Het is alweer een paar weken geleden dat ik samen met een vriendin in het vliegtuig stapte. Eindelijk was het zover…onze trip naar Kopenhagen. Op vrijdag kwamen we aan in ons mooie hotel, hotel SP34, een goede tip van vrienden. We kwamen precies op het juiste moment aan, ze serveren namelijk elke dag van 5 tot 6 een gratis wijntje in de gezellige lobby. Mocht je geen alcohol lusten/mogen dan is de rozenlimonade ook een aanrader.

hotel 2  hotelsp34 lounge

Het hotel ligt middenin het centrum, alles is op loopafstand en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Elke ochtend kun je gebruik maken van een heerlijk ontbijt in de kelder van het hotel met verse kruidenthee, sapjes, lekkere broodjes enz..

hotelsp34 ontbijt hotel 6

hotel 3 hotel 1

Natuurlijk zijn we ook een dagje gaan shoppen in de langste winkelstraat van Kopenhagen, de Stroget. Bijna aan het eind van de winkelstraat vind je het Hay House in een prachtig oud pand. Het staat hier vol met design accessoires en mooie meubels.

hay 3

In de Stroget zitten wat grotere ketens en in de zijstraten vind je de leukste woonwinkeltjes. Vlakbij het Hay House zitten verschillende leuke tentjes om te lunchen. Wij hebben gekozen voor het Royal Smushi Cafe. Het is wel wat lastig om te vinden als je het niet weet. Je loopt namelijk eerst een poortje door voordat je bij het terras komt. Binnen stond een lange wachtrij dus wij zijn buiten gaan zitten waar de dekentjes al voor ons klaar lagen ;).

  smushi 4

Ze serveren hier verschillende soorten smushi, een traditioneel Deens gerecht. Eerlijk gezegd vond ik het persoonlijk niet super lekker…, maar ze zien er wel prachtig uit ;)! De worteltjestaart is een aanrader!

smushi 3   smushi cafe

We hebben ook nog een dag een fiets gehuurd. Dit is een makkelijke en leuke manier om in een korte tijd veel van de stad te zien. We zijn eerst naar Vesterbro gefietst, een gezellige wijk met leuke winkeltjes en restaurants. Het was zondag dus de meeste winkeltjes waren helaas dicht. Wel iets om te onthouden als je hier naartoe wilt. Daarna zijn we doorgefietst naar Frediriksberg. Frederiksberg is een aparte enclave in de gemeente Kopenhagen met grote villa’s en chique lanen.

dagje fietsen 2  dagje fietsen

Vesterbro & Frederiksberg

We zijn nog even binnengelopen bij de Torvehallerne. Een grote overdekte markt waar je van alles kan vinden op het gebied van eten. Niet alleen Deense specialiteiten maar allerlei lekkernijen van over de hele wereld.

hallen   tante t

Aan het einde van de dag hebben we nog wat gedronken op een terras aan de bekende Nyhavn en hebben we na heel lang zoeken de kleine zeemeermin gevonden.

haven 2

We hebben super genoten en kwamen eigenlijk tijd te kort om alles te zien. Ik weet zeker dat ik dingen vergeten ben te vermelden in deze blog… Mocht je nog meer tips willen, mag je me altijd een mailtje sturen!

Liefs Cindy

 

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.